Menu

Soesters in de top 40

dinsdag 19 maart 2019

Basta, basta finito, finito basta! In 1978 zong een stel kroegtijgers en kroegbazen uit Soest, Hilversum en andere plaatsen, onder de naam Boy and the Bo-Boys dit nummer de top 40 in. Het liedje werd opgenomen als een geintje, maar de vrolijke klanken sloegen 41 zomers geleden goed aan. ,,Rijk werden we er niet van", herinnert Joop Verhoef zich. Hij was een van de zangers. ,,We moesten iets tekenen over rechten of zoiets. Wat ik wel weet is dat het heel lang geleden is en dat de opnames werden afgesloten met veel drank."

De B-kant van het plaatje werd ook een hit. Het was een cover van een eerder uitgebracht liedje met de melodieuze strofe: "Het hele zakie loopt in zijn nakie". 

Op bijgaande foto de hoes van het singeltje. Herken je de mensen? Laat het ons weten via geheimvansoest@gmail.com. Natuurlijk komt het vocale avontuur van deze Soesters in ons boek over het Soester Uitgaansleven. Via onderstaande knoppen zijn beide juweeltjes te beluisteren. Het nummer van Ome Sjakie wordt hier ten hore gebracht door 'De Praatpalen' van voormalig Soester Peter Koelewijn. 

Basta Basta Finito

Ome Sjakie

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenen voor deze eerste druk stellen we op prijs, omdat u daarmee de kans verhoogt dat het boek geproduceerd wordt. 
  • Voorintekenprijs: € 19,95 (exclusief verpakkings- en verzendkosten: € 6,95)
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact