Menu

Het oudste kroegverhaal van Soest ?

dinsdag 02 juli 2019

Nee, echt welkom was Jacob van Lennep niet in Soest. In zijn boek over de avonturen van Ferdinand Huyck beschrijft Van Lennep zijn reis naar Amsterdam wanneer Ferdinand terugkeert van een verblijf van twee jaar in Italië. Van Lennep schreef het boek in 1840 en zal ongetwijfeld geput hebben uit eigen ervaringen. Daarom onze stelling...Jacob van Lennep zelf werd niet allervriendelijkst welkom geheten toen hij in De Drie Ringen een verfrissing wilde gebruiken. Volgens 'goed gebruik' werd vlak voor zijn neus een mes in de tafel gestoken. Wanneer Jacob/Ferdinand het mes zou pakken zou hij een eeuwige glimlach toebedeeld krijgen. Dat was toen een goed gebruik van de Soesters om vreemdelingen 'welkom' te heten. 

Het verhaal over Ferdinand Huyck krijgt ook aandacht in ons boek. Al was het maar omdat met De Drie Ringen voor het eerst (?) over de horeca in Soest gesproken wordt. De (oorspronkelijke) herberg stamt uit 1580 en het verhaal van Ferdinand Huyck mogen we, bescheiden als wij zijn, zien als een voorloper van ons boek. Want ook wij gaan de Soester horeca behandelen in onze uitgave die in november van dit jaar verschijnt.

Gelukkig is het met de gastvrijheid en de 'eenkennigheid' in Soest de afgelopen jaren beter gesteld. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenprijs: € 19,95 
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. (Let op: voor het buitenland geldt doorgaans een hoger tarief). We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact