Menu

Sinterklaas op zijn aloude plek

donderdag 29 oktober 2020

Tijdens onze zoektocht naar mooie verhalen over Soester Iconische Bedrijven spraken wij met de neven Rob en Mark Immerzeel. Een van de vele verhalen die wij hoorden was die van de Sinterklaas in de etalage van de boekwinkel. De Sinterklaas knikte van 'ja' en dit levensechte beeld bracht drommen Soesters naar de Van Weedestraat.

'Good old' Werner Paans hoorde van dit verhaal en hij wist dat zijn broer Boudewijn de originele Sinterklaas in huis had. Speciaal voor ons boek en voor het winkelend publiek werd de oude Sinterklaas, inmiddels gerestaureerd en piekfijn van kleding voorzien, op zijn oude plek gezet. Alsof het weer 1970 is. Tegenwoordig huist Marco Stomphorst van koffiespeciaalzaak Xpreszo op de plek waar vroeger de kantoorboekhandel van Immerzeel gevestigd was. Hij verleende graag medewerking aan het 'terugbrengen' van de 'Immerzeel-Sinterklaas'. U ziet op de foto Werner Paans met Lex Bergers, één van de auteurs van het boek over de Soester Iconische Bedrijven. 

Het authentieke beeld is tot en met 14 november te bewonderen aan de Van Weedestraat in Soest.

Wilt u het boek over Soester Iconische Bedrijven bestellen? Klik dan op onderstaande knop:

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact