Menu

Circus van Oostzanen

Nieuwe uitgave van Uitgeverij Peles: Circus van Oostzanen

Uitgeverij Peles brengt met trots medio augustus 2021 een prachtig boek uit met schilderijen van de Soester kunstenaar Peter van Oostzanen. Deze Soester kunstenaar geniet al enige tijd de nodige bekendheid in binnen- en buitenland, zo heeft hij binnenkort een expositie in België en ook in de oude kerk in Soest. Het is dus hoog tijd voor een boek met zijn werk dat we de titel Circus van Oostzanen hebben gegeven.  

Peter van Oostzanen (Leiden 1962) is van jongs af aan actief met tekenen en schilderen. Na zijn schilderopleiding bij het Nimeto kreeg hij werk als decorateur bij Hypsos. Na een verkeersongeluk in 1992, stort Peter zich serieus op het maken van olieverfschilderijen en bekwaamt hij zich in zijn realistische schildertechnieken. Deze periode is cruciaal voor het ontstaan van zijn stijl: Peter ontwikkelt zijn eigen herkenbare verhalende beeldtaal die aan het magisch realisme verwant is.

In zijn schildertechniek volgt Peter de voetsporen van de Oude Meesters. Laag over laag. Eerst de grote lijnen, dan steeds meer detail. Dit alles nog monochroom, daarna volgt pas de kleur. Op deze manier ontstaan prachtige, doorwerkte schilderijen. 

Peter van Oostzanen woont en werkt in Soest en exposeert onder meer in Nederland, België, Denemarken, Polen, Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk en Portugal.

Circus van Oostzanen
In de bundel 'Circus van Oostzanen' is een fantastische verzameling opgenomen van de mooiste schilderijen van de veelzidige kunstenaar die Peter is. Zijn werk zit vol sfeer, kleur en gevoel. Het speelt zich af in een wereld vol gefantaseerde landschappen, waarin alledaagse voorwerpen in ongewone verbanden of een ongebruikelijke context worden geplaatst. Vreemde apparaten op hoge rotsen. Verlaten gebouwen en voertuigen op vreemde plekken: niets lijkt onmogelijk in de wereld van Peter. Zijn schilderijen verwonderen en vervreemden, maar roepen tegelijkertijd toch herkenbaarheid op. Beelden die weer nieuwe gedachtes uitlokken.

Het boek 'Circus van Oostzanen' is dynamisch. Telkens ontdekt u iets nieuws. Het verveelt nooit, maar ontroert, verrast en inspireert. 

Bestellen?
U zult zien dat de schilderijen van een uitzonderlijke klasse en schoonheid zijn. Met het bekijken van de magische schilderijen en de vele details kunt u uren bezig zijn zonder dat het gaat vervelen.
Het boek is te bestellen via onderstaande knop.

Bestellen

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact