Menu

Garage Stam, Renault, sportwagens, volleybal en de anjer van Bernhard

donderdag 28 januari 2021

Wij zijn gestart met het onderzoeken voor en het schrijven en ontwikkelen van het tweede deel van de Soester Iconische Bedrijven. 

Diverse gesprekken met ondernemers en oud-ondernemers zijn al gevoerd. We kunnen nu al verklappen dat ook deel 2 een aantal opzienbarende verhalen en nog nooit eerder vertoonde foto's gaat opleveren. Een must voor elke liefhebber van de Soester historie.

80 per uur
Een aantal weken geleden was Lex op bezoek bij Herman Stam. Met hem ontstond een boeiend gesprek over de geschiedenis van Garage Stam. Dat Stam dealer werd van het merk Renault heeft alles te maken met de test die de Renault-importeur in de jaren dertig van de vorige eeuw voorgeschoteld kreeg. Stam moest bewijzen dat de Renault met tachtig kilometer per uur door twee scherpe bochten in de Biltstraat kon, zonder om te slaan. Dat lukte en vanaf dat moment is Stam niet meer weg te denken in het Soester en regionale autolandschap.

Alpine
We spraken over tientallen onderwerpen, over broer Geerlof die autocoureur werd en de Europees titel won, over de sportwagen Alpine waar slechts twee Nederlandse dealers van zijn (waaronder dus Stam), over de autorally’s die Herman met zijn vader organiseerde, over de Cabrio-concerten voor klanten, over het sponsoren van de kleding en het vervoer van het Dames Volleybalteam dat eredivisie speelt, over de rol die de buschauffeurs van WC Tensen speelden voor het autobedrijf en over hoe Prins Bernhard elke dag in het bezit kwam van zijn witte anjer. Genoeg stof om weer een bijzonder verhaal te schrijven voor het tweede deel van Soester Iconische bedrijven.

Deel je herinnering!
Heb jij herinneringen, ankedotes of verhalen over Garage Stam? Meld het ons via
info@uitgeverijpeles.nl

Bestellen
Wil je deel 2 nu al bestellen? Dat kan, tegen de voordelige intekenprijs van € 21,95. Bestellen kan via onderstaande knop. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact