Menu

At Breij; een ondernemende drogist

donderdag 11 februari 2021

We zijn momenteel lekker aan de slag voor de vierde uitgave in onze reeks 'Toen wij nog jong waren...'. Deze vierde uitgave wordt het tweede deel van Soester Iconische Bedrijven. Onder de titel Meer Iconische Bedrijven gaan we opnieuw de verhalen van een flink aantal Soester bedrijven beschrijven. 

In de uitgave, die rond november van dit jaar is de winkel ligt, ook veel aandacht voor die kleine verdwenen winkels. Zo was Lex eerder deze week op visite bij At Breij. Veel mensen uit de wijk 't Hart zullen zich At nog herinneren. Hij was het gezicht en de naamgever van de drogisterij (zeg maar gerust: 'een winkel van alles') aan de Koninginnelaan. Gelegen naast Taxi Klomp had At zijn drogsiterij, fotozaak, parfumerie. 

Ludiek
At was altijd wel in voor een ludieke actie. Zo laat hij op de Eng het publiek van de winkelbeurs raden hoeveel mensen er in een Lelijke Eend passen, hij verkoopt begin jaren zeventig aan klanten ‘standjesboeken’ en hij organiseert braderieën om publiek naar de winkels in de Koninginnelaan te trekken.

Lex werd gastvrij onthaald bij At in zijn huis in Blaricum waar hij uitgebreid vertelde over zijn jaren aan de Laanstraat en aan de Koninginnelaan. In zes dikke plakboeken heeft hij van alles bewaard over zijn winkel en ook over de winkeliersvereniging ’t Hart en de inkoopverenigingen waar hij bestuurslid van was.

City Bioscoop
Veel herinneringen kwamen voorbij, zoals dat hij al begin jaren zestig reclame maakte in de City Bioscoop en dat hij er in slaagt haarborstels van maar liefst 125 gulden verkocht te krijgen. Het zijn dan ook borstels voor het leven.

Meer over zijn vele ervaringen in de winkel, over de inkoop- en winkeliersverenigingen en over het leven van deze én andere iconische winkeliers, lees je in (Meer) Soester Iconische Bedrijven, Deel 2.  

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over At Breij? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact