Menu

Een kort koppie bij Kapsalon Wim van Hees

zondag 28 februari 2021

In ons tweede boek over de Soester Iconische Bedrijven gaan wij aandacht besteden aan een aantal kleine bedrijven. Er zijn honderden pareltjes in de Soester detailhandel en dienstverlening. Plekjes waar iedereen je naam wist, waar je altijd welkom was en waar je komst werd begeleid met het rinkelen van die aloude vertrouwde winkelbel. 

Zo spraken wij onlangs met Hans van Hees, zoon van de befaamde kapper Wim van Hees (1919-1999). Wim werd kapper in 1938, de leren slijpriemen en de scheermessen hingen pontificaal in de zaak. De kapperszaak aan de Steenhoffstraat was nooit gesloten, een baken van vertrouwen voor al die vaste klanten. Het kapperstijdperk van Kapsalon Van Hees is verspreid over vele decennia. Van de korte koppies in de jaren veertig, waarbij iedereen minstens een keer per maand naar de kapper ging, tot de geslonke bezoekfrequentie toen de Beatles in de sixties met hun lange haren de hiltijsten bestormden. 

Wim was actief voor allerlei verenigingen en organisaties zoals voetbalclub BDC en het Groot Gaesbeeker Gilde. Maar hij zorgde er wel voor dat hij de klandizie niet tegen de haren instreek. Een verkiezingsposter van de KVP mocht daarom niet op het winkelraam komen. 

Meer over de ervaringen in de kapsalon enover het leven van deze én andere iconische winkeliers, lees je in (Meer) Soester Iconische Bedrijven, Deel 2.  

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over kapsalon Wim van Hees? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact