Menu

Familie Karwoczik al 65 jaar 'De Soester'

dinsdag 09 maart 2021

Deze week waren wij op de koffie bij de familie Karwoczik van Autovakmeester De Soester op de hoek Laanstraat/Kostverlorenweg. Elke Soester zal de naam 'Karwoczik' bekend voorkomen. Het is toch prachtig dat een Poolse familienaam nu toebehoort aan een echte Soester familie.

Het automobielbedrijf startte in 1956 en mag dus dit jaar haar 65-jarig jubileum vieren. Autobedrijf De Soester is gestart door Coby en Sjors Karwoczik. Sjors Karwoczik was in Nederland achtergebleven, toen hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog als een van de Poolse bevrijders naar Nederland was gezonden. Met zijn vrouw Coby Kuyer hebben ze samen vele jaren de zaak gerund en beiden hebben ook vele jaren autorijles gegeven. In de voorkamer van het huis aan de Smitsweg theorieles werd gegeven. Sjors en Coby kregen een groot gezin. Maar liefst negen dochters en één zoon. Die moesten uiteraard allemaal hun steentje bijdragen in de zaak. In de jaren zestig verhuisde De Soester naar de huidige locatie. 

Zoon Jorg nam de zaak in 1991 over. Op een van de foto's ziet u hoe Jorg zijn 'eerste dag' viert. Sinds een aantal jaar staan de kinderen van Jorg en Frida aan het roer van dit iconische familiebedrijf. Met Marvin, Kirby en Leroy is de derde generatie aan de slag bij De Soester. 

Meer over de herinneringen en belevenissen van de familie Karwoczik en De Soester lees je in (Meer) Soester Iconische Bedrijven, Deel 2.  

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over automobielbedrijf en rijschool De Soester? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen

 

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact