Menu

Mooie recensie van Erik Beukema

zondag 14 maart 2021

Erik Beukema is een van onze fans. Hij heeft al onze boeken aangeschaft en naar aanleiding van onze laatste uitgave over De Soester Iconische Bedrijven schreef hij bijgaande recenise. Wij zijn er erg blij mee. Bedankt Erik en veel lees- en nakijkplezier met onze boeken. 

Wat een heerlijk boek! Soester iconische bedrijven geeft een mooi beeld van de specifieke Soester bedrijven waarvan er veel nog steeds bestaan. 

Het ontstaan van veel bedrijven ging toen relatief eenvoudig, met drie stuivers en een schone zakdoek kwam je al heel ver of zoals Gerard van de Grift ooit zei: ,,met een zak spijkers en een hamer ben ik begonnen in 1959."  

Op pagina 52 lees ik een aantal recensies over de Gouden Snaar, ons luisterparadijs. Eén keer per week een bezoekje waard voor de top 40 en luisteren van muziek. Mooie tijd was dat. 

Ik ben niet geboren in Soest. Wij zijn als familie in 1963 op Beetzlaan 34 komen wonen. Een nieuw gebouwde 2 onder 1 kapwoning met als buren de Familie Beijer, inderdaad de ouders van Peter. Onze winkelstraat was toen de Koninginnelaan met in elk pandje wel enige vorm van bedrijvigheid met toch wel een speciale herinnering aan de ijssalon Nieuwerhoek waar wij zeker zomers dagelijks waren te vinden. Ik heb begrepen dat in deel 2 van Soester iconische bedrijven wat meer aandacht wordt besteed aan de Koninginnelaan. 

Wat mij in het bijzonder aanspreekt is het bericht en foto op pagina 53 waarin mijn ouders als eerste de sleutels mochten ontvangen van wethouder Dr Heer Plomp van de gebouwde patiowoningen aan het Fazantpad in Overhees in juni 1987 

Al met al een heel fijn boek om te lezen. De manier van schrijven spreekt mij heel erg aan en ik ben ook zeer benieuwd naar de 2e uitgave van de Soester iconische bedrijven. 

Ik denk dat Soest weer een pareltje rijker is met dit mooie boek en ik wens Peter, Lex en Erica dan ook heel schrijfplezier en samenstelling van boek nummer 2. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact