Menu

Lokale lekkernijen bij Banketbakker Lex Verkley

donderdag 25 maart 2021

,,Soest is een mooi en bijzonder dorp", vertelt banketbakker Lex Verkley aan wie het maar horen wil. De banketbakkerij annex tearoom van Lex Verkley aan de Van Weedestraat ademt een heerlijke nostalgische en vooral gezellige sfeer. De banketbakkerij staat bekend om de lokale lekkernijen en om de open bakkerij. In de winkel kan je 'live' meemaken hoe de diverse heerlijkheden geboren worden. 

,,Vroeger had ik een grote bakkerij met een kleine winkel, tegenwoordig is dat precies andersom.” Lex Verkley is trots op zijn gezellige bakkerij annex winkel waar drie ambachten in één pand zijn ondergebracht. De geschiedenis van de banketbakkerij is twee generaties jong. Vader Kees Verkley (1927-1994) startte in 1954 met de banketbakkerij, toen nog onder de naam Maison Verkley. In 1989 nam Lex de zaak over, waar hij met zijn vrouw Nicoline nog altijd hét gezicht is.

Lange Soester
De banketbakkerij is regionaal beroemd om De Lange Soester. ,,De Bossche Bol voor Den Bosch is De Lange Soester voor Soest”, vertelt Lex. Wie kent het niet in Soest en in de regio. Lex: ,,Klanten uit Amersfoort, Baarn, Zeist en Utrecht komen speciaal naar Soest voor dit gebakje.”

De geschiedenis van de Lange Soester is een bijzondere. De lekkernij werd ooit bedacht door een andere banketbakker uit Soest. Wie? Dat verklappen wij in ons Boek over Soester Iconische Bedrijven deel 2 dat in november uitgebracht wordt. 

Het verhaal van Lex Verkley is de moeite waard om te vertellen. Ooit begon zijn vader als Maison Verkley. Lex nam het stokje over en beleefde de mooiste avonturen. Zo haalde hij met zijn gebak het roddelblad Privé en stond hij met Meatloaf op de foto, haalde hij doldwaze capriolen uit om bruidstaarten te vervoeren, verzon hij allerlei lokale lekkernijen, kreeg hij rijen mensen voor de deur tijdens Koningsdag en maakte hij (samen met steun en toeverlaat Nicoline) een flinke nieuwbouw mee aan de Van Weedestraat. 

Meer over de herinneringen en belevenissen van Banketbakker Verkley lees je in (Meer) Soester Iconische Bedrijven, Deel 2.  

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over de banketbakkerij van Lex Verkley? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact