Menu

Slijterij Van der Linden begon als Tramhalte

donderdag 08 april 2021

Een aantal weken geleden was Peter op de koffie bij Elly en Angelique van der Linden. Gespreksonderwerp was de geschiedenis van Slijterij Van der Linden. Het bedrijf is ooit gestart in 1910 toen Jan van der Linden (1876-1947) startte met Café De Tramhalte aan de Rijksstraatweg (nu onder meer Burg. Grothestraat). 

Het archief dat bij Elly thuis op tafel kwam was meer dan omvangrijk. We bladerden in boekjes van honderd jaar oud waarin de oude Jan van der Linden aangeeft dat hij een 'iepeteek' op het huis neemt. Het is de start van een bedrijf dat van De Tramhalte overgaat in een slijterij. 

Angelique is de huidige eigenaar van de slijterij. Met liefde en warmte spreekt ze over haar vader, Ben van der Linden (1949-2018). Een bevlogen vakman die voor iedere klant een praatje had en vanaf jongs faf aan in de voetsporen van zijn vader Ben sr. wilde treden.

Foto's kwamen op tafel waarin we de oude Ben met zijn zoons Ben en Toon zien. Zo is er een fraaie plaat met burgemeester Corver-van Haaften die een flesje Kruukje Melm in ontvangst neemt. Met Kruukje Melm hebben we het over een lokale lekkernij die de slijters Van der Linden in Soest en omgeving wereldberoemd hebben gemaakt.

Anekdotes werden er verteld. Het verhaal van Ben die een winkeldief achterna ging en deze pardoes in de haag van een buurvrouw gooide doet het nog steeds goed op verjaardagen. Of die zondagavond dat tijdens de Gildefeesten het bier op was. Een stampvolle, dorstige tent zou droog komen te staan. Het probleem werd opgelost. Hoe? Dat kunt u lezen in ons boek over Meer Soester Iconische Bedrijven dat in november van dit jaar in de winkel ligt. Daarin meer verhalen over de Van der Lindens. Dankzij deze familie hebben veel Soesters hun dorst kunnen lessen...

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over Slijterij Van der Linden? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen

 

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact