Menu

Bob's Bloemen houden van mensen

woensdag 21 april 2021

‘Bloemen houden van mensen’.

Bovenstaande uitsprak is een bekende kreet uit de reclame. Ook Soesters kopen om die reden graag bloemen en dat blijkt wel uit de aanwezigheid van vele bloemisterijen in het dorp.

In ons boek Soester Iconische Bedrijven deel 2 komen ook enkele fameuze bloemenzaken aan de orde. Een van die winkels is Bob’s Bloemen aan de Burgemeester Grothestraat. Lex ging op bezoek bij de naamgever: Bob van der Veen en zijn echtgenote Gerda. Het werd een boeiend gesprek, vol verhalen en anekdotes uit het verleden en heden. In 2013 bestond de winkel, lange tijd bekend onder de naam Geytenbeek Bloemsierkunst, honderd jaar. Bob van der Veen nam de zaak over na een tragische gebeurtenis in het leven van Bep Geytenbeek. De naam van de winkel bleef gehandhaafd zodat klanten dachten dat Bob en Gerda als achternaam Geytenbeek hadden. In 1997 krijgt de winkel de huidige naam: Bob’s Bloemen.

In het boek gaan we onder andere uitgebreid in op de vele perikelen rond de vestiging van Albert Heijn aan de Burgemeester Grothestraat en wat dat uiteindelijk betekende voor Bob’s Bloemen.
Ook staan we stil bij de overname van de winkel door dochter Willeke die nog steeds het gezicht van de winkel is.

Deel je herinnering met ons en kom in het boek
Heb jij ook herinneringen en/of anekdotes over Geytenbeek Bloemsierkunst en/of Bob’s Bloemen? Deel ze met ons en wie weet komt jouw verhaal wel in ons boek. Mail het naar info@uitgeverijpeles.nl 

Het boek is nu al te bestellen. Dan verzekert u zich van een exemplaar én profiteert u van de goedkope inschrijfprijs van € 21,95 (winkelprijs wordt € 24,95)

Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact