Menu

Iconische Opticiens

vrijdag 16 juli 2021

Als je in Soest een bril of contactlenzen wilt kopen staan verschillende winkels tot je beschikking. Daaronder zijn ook twee Soester iconische opticiens: Nota en Hulleman. We spraken afzonderlijk met Hans/Margriet Nota en Evert-Jan Hulleman, de eigenaren van de gelijknamige winkels.

Han Hulleman was de oprichter van de zaak in 1962, zoon Evert-Han werd in 1996 zijn opvolger. In de tijd dat Paleis Soestdijk nog koninklijk bewoond was verzorgde Hulleman de diverse brillen voor de Oranjes en hun naasten. Beroemd is de zogenaamde Pilotenbril van Prins Bernhard. Deze bril is nog steeds in de winkel te bewonderen. Minder bekend, maar leuk om te vermelden, is dat Hulleman een duikbril met geslepen glazen maakte voor de Koningin. Trots vertelt Evert-Jan over zijn vader die nog altijd betrokken bij de winkel is en over zijn naaste collega Michel die al meer dan 25 jaar zijn collega is.

Hans Nota begon samen met zijn vrouw Margriet in 1975 de winkel, hun dochter Janneke is inmiddels ook onderdeel van het team. Ze vertellen met een twinkeling in hun ogen honderduit over hun jarenlange belevenissen, zoals de baby van negen maanden die al een bril moest hebben en steeds dat vervelende ding op zijn neus er af trok. Hans is lange tijd bestuurslid, waaronder voorzitter van de Winkelkring Van Weedestraat. Ook daar blijkt Hans vele verhalen over te hebben, over opgesloten zitten in de kluis van de ABN Amro bank en  over de langste catwalk ter wereld in Soest.

De vele verhalen van beide ondernemers zijn terug te vinden in het boek Soester Iconische Bedrijven (deel 2), dat in november van de persen zal rollen. Om zeker te zijn van een exemplaar kun je het boek nu bestellen via deze knop:

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact