Menu

Vanaf 1976: Snel herstellen met Fysio Soestdijk

woensdag 28 juli 2021

Fysiotherapie werd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw nog als 'heilgymnastiek' omschreven. Het was de tijd dat je voor elke kwaal en pijn koers zette naar de huisarts. Dus ook een versleten knie, een pijnlijke enkel, lage rugpijn of vastzittende schouders werden door de alwetende huisarts aangepakt. 

Die tijden zijn veranderd. Was de 'heilgymnastiek' in vroeger tijden vooraal gericht op pijnbestrijding met massage en speciale apparatuur, tegenwoordig is de oefentherapie erop gericht om mensen zo lang mogelijk pijnloos te laten bewegen. Daarnaast is preventie een groot goed geworden. Voorkomen is beter dan genezen en gezond en fit blijven is tegenwoordig ook een belangrijk onderdeel van de therapie die aangeboden wordt. 

Voor ons boek over de Soester Iconische Bedrijven deel 2 gingen wij op de koffie bij een van de oudste, zo niet de oudste fysiotherapiepraktijk in Soest. We waren te gast bij Fysio Soestdijk dat sinds 1991 gehuisvest is in de voormalige Mariaschool. De ingang van Fysiotherapiepraktijk Soestdijk was ooit de entree van de gymzaal van de toenmalige Mariaschool. De contouren van de voormalige basisschool zijn aan de buitenkant uitstekend bewaard gebleven.We sprak en met een van de maten, Jarvin Vos. Hij vertelde over de beginjaren toen Jan Bleijerveld en Marianne Schmetz de fysiotherapiepraktijk in 1976 overnamen van Joop Pas.

In de 45 jaar van haar bestaan heeft Fysio Soestdijk zich ontwikkeld tot een praktijk waar menig Soester zich meer dan thuisvoelt. Het is ook prettig om verlost te worden van pijn en blessures en fit als een hoentje de trappen van de praktijk af te dalen. Hier worden mensen in fijne een omgeving geholpen. Herstellen, stabiliseren en als het even kan weer in een gezond lichaam verder gaan.

Therapeuten als Gerda Bangma, Jocelyne Albert, Jos Christiaans, Michiel Rood, Hannie van Veggel, Jarvin Vos en heel veel anderen hebben veel Soesters en ook mensen buiten ons dorp geholpen. Een praktijk die al bijna een halve eeuw actief is. Voorwaar een iconisch bedrijf en daarom verdient Fysio Soestdijk een plekje in ons boek. 

Wat zijn jouw herinneringen aan Fysio Soestdijk? Vertel ze en stuur ze naar info@uitgeverijpeles.nl. Wie weet komt jouw herinnering in ons boek.

Het boek Soester Iconische Bedrijven (deel 2) met circa veertig nieuwe artikelen over Soester bedrijven, verschijnt medio november 2021. Bestel nu alvast je exemplaar dan weet je zeker dat je het boek in je bezit krijgt.

Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact