Menu

De laatste buurtsuper uit Soest

maandag 09 augustus 2021

In ons boek over de Soester Iconische Bedrijven (deel 2) ook ruim aandacht voor de laatste buurtsuper uit Soest, die van Harry Janmaat. Vanaf 1966 is de winkel van Janmaat een baken van vertrouwen voor de inwoners van 't Hart en de wijk Soestdijk. Het kleinschalige winkeltje waar je altijd terecht kunt voor de 'vergeten boodschappen' blijft fier overeind tegen de grootgrutters van deze wereld. Dat is een compliment waard. De winkel van de familie Janmaat, in 1966 begonnen door vader Co en moeder Annie die vanuit de Amsterdamse Albert Cuyp 'emigreerden' naar Soest, heeft al jaren een buurtfunctie. Nieuwtjes worden uitgewisseld, voetbalwedstrijden worden geanalyseerd en service is niet meer dan vanzelfsprekend. 

Van 1966 tot 1995 was de winkel van Janmaat overigens ook mobiel. De rijdende winkelwagen bracht de boodschappen letterlijk tot de deur en in de keuken. 

In het verhaal dat wij over deze laatste buurtsuper van Soest publiceren ook aandacht voor de eerste winkelier in het pand op de hoek van de Schrikslaan en de Pelikaanweg, namelijk de paardenslager Johannes Verwoerd. Een prachtige oude foto is bewaard gebleven en die willen wij u niet onthouden. Een grote uitgave hiervan is uiteraard opgenomen in het boek dat vanaf half november in de schappen ligt en dat u nu al kunt bestellen.

Wat weet u over de firma Janmaat? Heeft u leuke herinneringen aan de rijdende winkel? Wat weet u te melden over de service en de kwaliteit? Wlke medewerkers herinnert u zich? Vertel ze en stuur ze naar info@uitgeverijpeles.nlWie weet komt jouw herinnering in ons boek.

Het boek Soester Iconische Bedrijven (deel 2) met circa veertig nieuwe artikelen over Soester bedrijven, verschijnt medio november 2021. Bestel nu alvast je exemplaar dan weet je zeker dat je het boek in je bezit krijgt.

Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact