Menu

Een stukje vlees bij Van Asch Slagerij

dinsdag 07 september 2021

Als klein kind liep Richard van Asch al in de winkel, maar dan pas na sluitingstijd. Dan mochten Richard en zijn zussen winkeltje spelen met de blauwe kassa die veel, heel veel geluid maakte. ,,Als de winkel open was, liepen we niet zomaar naar binnen. Later werden we opgeroepen als het druk was."

Een aantal weken geleden waren wij in gesprek met Richard. Plaats van handeling was de bovenverdieping van de legendarische slagerij aan de Van Weedestraat. Richard vertelde boeiende verhalen over het pand aan de Van Weedestraat 66 waar hijzelf geboren is, net als zijn zussen Ellen, Ingrid en Karin. De geschiedenis van de slagerij begint in 1929 als opa Ries het pand koopt van Foeken Manufacturenhandel. Twee jaar later start de slagerswinkel. Het is de start van een winkel waar generaties Soesters hun stukje vlees halen. Dat kan ook niet anders, want drie generaties lang is Van Asch niet alleen de naam van de slagerij maar ook van de eigenaar. 

In ons boek over de Soester Iconische Bedrijven deel 2 gaan we uitgebreid in op de geschiedenis van de slagerij. Uiteraard hebben we daarbij mooie foto's en verhalen. Heeft u zelf anekdotes, verhalen en foto's? Aarzel niet en deel ze met ons. Wellicht komen ze dan ook in ons boek. Stuur uw info naar
info@uitgeverijpeles.nl 

Nu alvast een boek bestellen zodat u zeker bent van een exemplaar. Dat kan via onderstaande knop.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact