Menu

Van der Pol ging het dak op!

vrijdag 08 oktober 2021

In ons boek over de Soester Iconische Bedrijven deel 2 een uitgebreid verhaal over Rietdekkersbedrijf Van der Pol. Een onderneming die bijna honderd jaar heeft bestaan. Een verhaal over een rietdekkersbedrijf mag ook niet ontbreken in een naslagwerk waarin iconische bedrijven behandeld worden. Kan het meer dan ambachtelijk?

In dit verhaal wordt de ‘rietdekkersdynastie’ van de familie Van der Pol beschreven. Oprichter Dirk, zoons Henk en Aalt en kleinzoon Ben verfraaiden de daken in onze regio. In ons boek, dat half november in de winkel ligt, kunt u vooral lezen over de avonturen van Henk en zijn zoon Ben. Henk was de felle, kleine vakman die van het rietdekken meer dan alleen zijn beroep maakte. Hij was docent bij en voorzitter van de Vakfederatie. Een functie die Ben later ook invulde. 

Ben van der Pol werd een bekend gezicht in Soest. Hij was onder meer te zien op de Oude Ambachtenmarkt, maar nog vaker was hij op het dak, in weer en wind. 

Met dank aan Henk van der Pol (zoon van Ben) kwamen wij heel veel te weten over het bedrijf dat in 1899 werd opgericht door Dirk van der Pol.

Het uitgebreide verhaal is te lezen in ons boek dat u nu kunt reserveren. De voorverkoop gaat hard, dus wilt u zeker zijn van een exemplaar? Bestel deze dan via onderstaande knop. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact