Menu

Binnenkort in de winkel: Soester iconische bedrijven Deel 2

maandag 08 november 2021

Het boek is klaar! Het tweede deel over de Soester iconische bedrijven ligt nu bij de drukker. Naar verwachting ligt het boek eind november in de winkel. Of wij een boekpresentatie mogen geven is nog ongewis. U weet wel waarom. Daarnaast staan er presentaties bij de Historische Vereniging Soest en bij Boekhandel Van de Ven op het programma.

We zijn heel trots, want...het boek is af! We kunnen zeggen dat dit vierde boek van Uitgeverij Peles (en het tweede boek over iconische bedrijven uit Soest) de drie voorgaande uitgaves overtreft. meer pagina's (220 bladzijden), meer foto's (bijna 500 stuks) en heel veel anekdotes over bedrijven, winkeltjes en personen waarvan de Soesters nu zullen zeggen: ,,O ja, die ken ik nog van toen wij nog jong waren!". 

De lezers kunnen in dit tweede deel genieten van onder meer ambachten, zoals rietdekkers (Van der Pol) en kaasmakers (De Staelenhoef), en van verhalen over winkeliers, zoals: drogisterijen als De Pil en At Breij, banketbakker Verkley, opticiens Hulleman en Nota, motorbedrijf Leertouwer, autobedrijf van Karwoczik, Bob’s Bloemen, de Slijterijen Van der Linden, Middelman Mode en Meubels, Stien Flapper, buurtsuper Janmaat, de Gemar, fsyiotherapeuten van Fysio Soestdijk en grote bedrijven die vooral oudere Soesters tot de verbeelding spreken zoals het Gemeentelijk Gasbedrijf, Pribor en Eysink. Het dubbele aantal pagina’s was mogelijk geweest, maar die reserveren we voor 2022 als deel drie zal verschijnen. 

De oplage is beperkt, dus als u nu al zeker wilt zijn van een exemplaar dan kunt u deze bestellen via onderstaande knop. Het boek zal naar verwachting vanaf 1 december in de Soester boekwinkels liggen. Ideaal Sinterklaascadeau toch?

Wat wij vast cadeau geven is de cover van het boek: U ziet melkboer Martinus Jak tijdens zijn ronde in Soestdijk. Hij poseert voor een huis aan de Regentesselaan. Foto is uit ca 1940. Daarnaast een aantal plaatjes van de circa 500 stuks uit het nieuwe boek! Bestel nu!

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact