Menu

Coca-Cola in Soest

zaterdag 09 april 2022

Een van de onderwerpen in die wij willen behandelen in deel drie van Soester Iconische Bedrijven is de Bottelmaatschappij ’t Gooi’. Bij deze maatschappij  werden de merken Coca-Cola, Fanta en Sprite gebotteld. Het wereldwijde succes van Coca Cola bracht ook Soest de nodige werkgelegenheid. In januari 1962 opende de bottelmaatschappij haar deuren aan het Weteringpad.

Veel Soesters hebben hier gewerkt, in vaste dienst en als vakantiekracht. Het bedrijf nam actief deel aan de Soester samenleving. Een voetbalteam van Coca-Cola won in de jaren zestig de Bedrijfsvoetbal-competitie en de dames van de Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen waren welkom voor een rondleiding.

Het frisdrankbedrijf gaf ook nog wel eens wat weg, zoals jullie in de krantenberichten uit 1967 en 1976 kunnen zien. 

Graag horen we jullie ervaringen en verhalen over hoe het was om hier te werken. En uiteraard zijn foto’s van harte welkom. Alle informatie en digitale foto’s kunnen naar het e-mailadres info@uitgeverijpeles.nl. Als het scannen niet lukt, komen we met alle plezier bij je langs om hierbij te helpen.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact