Menu

U hoort het in Soest steeds vaker...lekker dat brood van Rademaker!

donderdag 30 juni 2022

In een boek over Soester iconische bedrijven mag de naam Rademaker niet ontbreken. Petrus (Piet) Rademaker (1896-1973) startte omstreeks 1912 een bakkerij. Geïnspireerd door zijn vader begon zoon Ben (1928-1990) in 1962 voor zichzelf. Zijn bakkerij aan de Laanstraat (en later in het industriegebied in Soest) werd een grote leverancier en een belangrijke werkgever. 

Broer Wim Rademaker had zijn eigen banketbakkerij, ook aan de Laanstraat. Ook deze befaamde winkel met heel veel lekkernijen komt aan bod in ons nieuwe boek. 

Ellis, een van de dochters van Ben, praatte ons bij en had diverse foto's en knipsels waar onder meer bedrijfsleider Joop Wijnands en trouwe medewerkers Wout van Kooij en Ben Kaats te herkennen zijn. Er is ook een foto van Ben tijdens een uitstapje met collega-bakkers uit Soest. Wellicht is er iemand die ons aan de namen van de mannen op de foto kan leveren? 

Bakkerij Rademaker en de banketbakkerij van Wim Rademaker komen in het boek Soester Iconische Bedrijven deel 3.

Je kunt het boek nu al bestellen en dan zorgen wij ervoor dat je het rond eind november in bezit krijgt. 

Heb je verhalen, anekdotes en/of foto’s? Stuur ze ons op en misschien sta jij met je bijdrage in het komende boek. Stuur je bijdrage naar info@uitgeverijpeles.nl

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact