Menu

Boek Apollo 100 jaar gelanceerd

maandag 12 september 2022

In een vol Gildehuis is maandag 12 september het boek 'Soester Mannenkoor Apollo - Honderd jaar zang en vriendschap' gelanceerd. Peter en Lex hebben het boek samengesteld en geschreven, Erica Heykoop van Zippy Communicatie zorgde ervoor dat het boek een fraaie vormgeving heeft gekregen.

Het boekt telt -uiteraard- honderd pagina's en staat vol met anekdotes, verhalen, foto's en herinneringen. Tijdens de officiele presentatie in het Gildehuis gaf Peter een presentatie. Voorafgaand zette hij koorlid Ton de Bruijn in het zonnetje. De oud-docent van de Theresiaschool was in 1973/74 de schoolleraar van Peter. ,,Dankzij Ton heb ik een voorliefde voor geschiedenis en taal gekregen. Hij heeft mij toen al geïnspireerd om boeken als deze te maken." 

Peter legde uit dat hij en Lex schatplichtig zijn aan de archivarissen die het mannenkoor de afgelopen eeuw heeft gehad. Hij noemde met name Jeroen Vis. Het onlangs overleden koorlid hield minitieus het archief bij. Het zorgde voor veel gemak bij de schrijvers. Maar het rijke archief bracht ook hoofdbrekens. ,,Er was zoveel informatie, voor ons was het 'kill your darlings'" vertelde de schrijver. 

Belangrijk item in het boek is de onderlinge loyaliteit en vriendschap van de koorleden. De voornaamste reden dat het koor het al honderd jaar 'uitzingt'. Peter: ,,Blijf vooral plezier maken met elkaar, dan komen er nog genoeg feestjes aan de komende tijd."

Helaas kon Lex, vanwege familieomstandigheden, niet aanwezig zijn. Namens Lex sloot Peter zijn verhaal af met : ,,Gefeliciteerd Apollo, we hebben dit graag voor jullie gedaan!"

Peter overhandigde het eerste doosje boeken aan voorzitter Jos Sesink die vervolgens het doosje opende met zijn fietssleutel en het eerste exemplaar aan beschermheer en burgemeester Rob Metz overhandigde. De volgende exemplaren waren voor Mariska en Ina, respectievelijk de dochter en vriendin van Wim Tolboom. Wim was met Jos Sesink een van de initiatiefnemers van het uitbrengen van dit boek. Helaas kwam hij in juli plotseling te overlijden. Het boek is aan hem opgedragen. 

Het boek is in beperkte oplage vanaf woensdag 14 september (de oprichtingsdatum van Apollo) te verkrijgen bij Boekhandel Van de Ven en bij Bruna Van Weedestraat. Het boek is ook te bestellen via onze website. Gebruik hiervoor de knop hieronder. Moet het boek afgeleverd worden in Baarn of Soest dan betaalt u geen verzendkosten. 

Bestellen

Foto's: Jan Frommink

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact