Menu

Pandora's Box was Regina's levenswerk

woensdag 21 september 2022

Pandora’s Box was jarenlang een aangename reis in de tijd voor muziek- en boekliefhebbers uit alle windstreken. De winkel aan de Torenstraat en vanaf 2002 Veldweg was voor hen een bedevaartsoord. Het was een ontmoetingsplek waar eigenaar Regina Overvest ongedwongen, informeel en charmant de klanten hielp.

Regina Overvest-van Asperen is een kind van de sixties en nog altijd idolaat van de muziek die toen gemaakt werd. ,,Ik was 15 jaar toen de Beatles in 1960 doorbraken. Elke avond zat ik bij de radio te luisteren totdat hun muziek voorbij kwam. Ik ben nog altijd fan.” Haar liefde voor muziek zorgde voor de start van Pandora’s Box in 1985. ,,In Soest was er behoefte aan een winkel waar je tweedehands boeken, lp’s en singles kon kopen. Ik begon mijn winkel aan de Torenstraat 21.”

Pandora’s Box groeide uit tot een begrip, de eerste jaren aan de Torenstraat en vanaf 2002 in de winkel aan de Veldweg. Een bezoek aan de winkel moest vooral gezellig zijn, luidde de filosofie van Regina. Muziekliefhebbers ontmoetten elkaar en wisselden feitjes uit over ‘Revolver’ van The Beatles of ‘The Wall’ van Pink Floyd. 

Met smaak kan Regina vertellen over verschillende bezoekers. Van scholieren van het Griftland College en het Baarnsch Lyceum tot bekende Nederlanders. 

Het waren mooie jaren, samen met echtgenoot Ben en de zoons John, Dimitri en Tim. Vanwege gezondheidsproblemen is Pandora's Box leeggeruimd en opgedoekt. Handelaar Rinus de Winter gaat de voorraad op beurzen verkopen. De winkel had de sfeer van en oogde als een relikwie uit de sixties. Die zijn voor Regina nu echt voorbij. ,,Ik had de veertig jaar graag volgemaakt. Pandora's Box was mijn levenswerk."

Gelukkig komt er in het boek Soester Iconische Bedrijven deel 3 een uitgebreid verhaal, met foto's, over Pandora's Box. Wil je ook even terug in de tijd met Pandora's Box? Bestel dan nu alvast het boek dat in november van dit jaar in de winkel ligt.

Heb je verhalen, anekdotes en/of foto’s? Stuur ze ons op en misschien sta jij met je bijdrage in het komende boek. Stuur je bijdrage naar info@uitgeverijpeles.nl

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact