Menu

Groente en fruithandel 'De Favoriet' van Dirk en Olga Huisman

vrijdag 07 oktober 2022

Dirk Huisman en Oeke (Olga) Veltman zijn afkomstig uit Friesland, maar in hun werkzame leven zijn zij bekende en iconische Soesters. Zij worden in 1948 eigenaar van groente- en fruitwinkel ‘De Favoriet’ aan de Koninginnelaan 38 en later aan de Burg. Grothestraat.

In ons boek over Soester Iconische Bedrijven kijken wij, samen met dochter Janny, terug op de periode dat Dirk, Olga en hun acht kinderen tot 1976 heel veel Soesters van allerlei gezond lekkers voorzagen.De avonturen over met paard en wagen de wijk ingaan, het opmaken van fruitmanden voor onder meer het koninklijk paleis, de gezonde rivaliteit met Dorus de Zoete en de overheerlijke kraamcadeaus die Dirk uitdeelde als er weer een kleintje in de wijk geboren was.

Het verhaal over Dirk en Olga is onderdeel van onze groenteboerenspecial waarin we een aantal iconische groenteboeren behandelen. Allemaal te lezen in ons boek over de Soester Iconische Bedrijven deel 3 dat volgende maand in de winkel ligt.

Wil je ook even terug in de tijd met De Favoriet? Bestel dan nu alvast het boek dat in november van dit jaar in de winkel ligt.

Heb je verhalen, anekdotes en/of foto’s? Stuur ze ons op en misschien sta jij met je bijdrage in het komende boek. Stuur je bijdrage naar info@uitgeverijpeles.nl Doe het wel snel, want de deadline nadert. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact