Menu

Bakker Henk Westeneng aan de Wieksloot

woensdag 12 oktober 2022

Een bakkerij in een buurtschap, met een eigen ventwijk waar de zelf gebakken producten vanuit de achterbak van de personenauto verkocht worden. Het verschuldigde bedrag wordt opgeschreven in een bonnenboekje en op zaterdag wordt er betaald. Het is een verhaal dat zo uit de jaren vijftig lijkt overgewaaid, maar in werkelijkheid gebeurt dit tot 1985 in het buurtschap Hees. De bakker/venter is Henk Westeneng (1934-2009).

Voor ons boek Soester Iconische Bedrijven deel 3 spraken wij met Frits Westeneng, een van de vier zoons van Henk en diens vrouw Betsie. Hij vertelde over de wijk in het buurtschap Hees die liep van de Insingerstraat tot aan de Dorresteinweg bij de boerderij van Schothorst. Henk bezocht ook klanten die in Pijnenburg woonden. 

Het bijzondere was dat Henk zijn waar verkocht vanuit zijn stationcar. Zo ging hij claxonnerend de straat in. Een politieagent die hem wilde bekeuren werd terecht gewezen door een aantal huisvrouwen die de straat oprenden om hun bakker voor een bekeuring te behoeden.

Zo vertelde Frits ons nog veel meer avonturen. Over het keuren van krenten, de trouwe klant Rien Poortvliet, meelzakken die vanuit Zeeland aangevoerd worden en de sloop en bouw van de bakkerij in 1976. 

Wil je ook even terug in de tijd met bakker Henk Westeneng? Bestel dan nu alvast het boek dat in november van dit jaar in de winkel ligt. Het verhaal maakt deel uit van een groot hoofdstuk waarin verschillende Soester bakkers een podium krijgen. 

Heb je verhalen, anekdotes en/of foto’s? Stuur ze ons op en misschien sta jij met je bijdrage in het komende boek. Stuur je bijdrage naar info@uitgeverijpeles.nl Doe het wel snel, want de deadline nadert. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact