Menu

In Memoriam Harry Witte

maandag 14 november 2022

Geschokt vernamen wij het nieuws over het overlijden van voormalig wethouder, maar vooral actievoerder, Harry Witte. Wij kenden Harry al, maar hebben hem beter leren kennen tijdens het ontwikkelen en de realisatie van ons boek over het Soester Natuurbad in het voorjaar en de zomer van 2018. 

Harry verstrekte ons allerlei informatie over de periode dat het bad in de uitverkoop ging. Harry ging in de periode 1988-1990, samen met een aantal andere betrokken Soesters, de barricades op. Ondanks de onvermoeibare inzet verdween het natuurbad toch. In het boek is beschreven waarom dit toch is gebeurd. Vanuit de actiegroep werd de politieke partij Gemeentebelangen Groen Soest opgericht. Harry bleef jarenlang actief voor de partij en de Soester politiek. 

Het verhaal over het Soester Natuurbad hebben wij compleet kunnen maken dankzij Harry. Naast de informatie over de politieke machtspelletjes verstrekte hij ons ook bijzondere foto's die hijzelf op de laatste openingsdag van het bad had gemaakt. 

Bij de boekpresentatie over het Soester Natuurbad in 2018 was het voor ons een grote eer om aan Harry het eerste exemplaar te overhandigen. Hij heeft dit echt verdiend. 

Harry Witte heeft veel betekend voor Soest. We zijn schatplichtig aan hem.

Wij wensen alle naasten van deze unieke Soester alle vormen van sterkte en troost toe. 

Lex Bergers en Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact