Menu

Soester iconische bedrijven deel 3 rolt binnenkort van de pers

zaterdag 19 november 2022

Nog een paar nachtjes slapen en dan rolt de Soester iconische Bedrijven van de pers. Het derde deel alweer. De verhalen die te vertellen zijn over bedrijven en winkels uit Soest zijn eindeloos. Ook in 2022 zijn wij bezig geweest met het verzamelen van verhalen, foto's, anekdotes, krantenknipsels en bijzondere herinneringen aan het ondernemersleven in Soest.

In dit boek, 160 pagina's dik, een aantal hoofdthema's. Het boek begint met een groot verhaal over verschillende bakkers die Soest heeft gehad. Van het bakkerswinkeltje van 't Vinkje tot de broodfabriek van Ben Rademaker. 

Daarnaast kijken we terug op het buurtschap rondom de Klein Engendaalweg. In een serie korte verhalen (uiteraard met foto's) vertellen we over die plek in Soest waar de Paardenkamp haar oorsprong heeft, Evanglische Gemeente In de Ruimte landelijk nieuws werd en waar je bij 'Sinterklaas' zelfs midden in de nacht nog bier kon halen. 

Het derde grote thema in het boek is de ontwikkeling en bouw van Winkelcentrum Soest-Zuid. Soest had in de jaren tachtig behoefte aan een winkelcentrum. Het centrum kwam in Soest-Zuid, nadat plannen voor een centrum op de Eng sneuvelde door publieke protesten. 

Naast deze grote thema's ook meer dan genoeg verhalen over grote en kleine bedrijven. Herinneringen aan onder meer Fabrikant Howson, het muziekwinkeltje Pandora's Box, het eeuwoude loodgietersbedrijf Reijerse, Schillenboer Huib Beemer, groenteboeren Dirk Huisman en Bas van de Hoef, slager Bokma, de Soesterbergse ondernemersfamilie Tammer en nog veel meer.

Kortom: een boek dat je niet mag missen.

Het boek Soester iconische bedrijven, geschreven door Lex Bergers en Peter Beijer en vormgegeven door Erica Heykoop, ligt vanaf 26 november in de schappen bij Bruna, Boekhandel Van de Ven, Primera Soest-Zuid en Tamboerijn en in Soesterberg bij de Cornershop. 

Het boek is ook te bestellen bij onze uitgeverij en als je in Soest of Baarn woont wordt deze gratis thuisbezorgd. 

De officiele boekpresentatie is woensdag 30 november.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact