Menu

Drukbezochte en sprankelende boekpresentatie

donderdag 01 december 2022

Het was woensdagavond 30 november gezellig druk bij Reto. Familieleden, vrienden, vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Soest(erberg) en velen die een bijdrage hebben geleverd waren aanwezig bij de lancering van het boek Soester iconische bedrijven deel 3.

De presentatie werd geopend met een promo, waarin we Lex en Peter in de tijdmachine zien stappen. Een geweldige film gemaakt door Jan Frommink.

Lex en Peter vertelden over de totstandkoming van het boek maar ook over de ,,uit de hand gelopen hobby" die bijna vijf jaar geleden begon met het schrijven en ontwikkelen van het boek over het Soester Natuurbad. 

Inmiddels hebben de schrijvers hun vijfde boek voltooid en introduceerden en schreven zij ook boeken over de historie van Autobedrijf Smeeing en Mannenkoor Apollo. Daarnaast werden er boeken uitgebracht met de verzamelde columns van Bas Romein en de schilderijen van Peter van Oostzanen. 

Verschillende onderwerpen
Tijdens de presentatie werden verschillende onderwerpen besproken. Zoals de Soesters bakkers, de weekmarkt, de realisatie van Winkelcentrum Soest-Zuid (mét begeleidende filmpjes die Herman van Dam ooit in 1984 gemaakt heeft), een aantal groenteboeren en de verdwenen winkels en instituten van de Klein Engendaalweg. 

Natuurlijk was er ook een prominent die het eerste boek kreeg overhandigd. Dit jaar kreeg Cees Vos, voorzitter van Stichting Oud Soest (waar Museum Soest onder valt). Hij kreeg het eerste boek vanwege zijn betrokkenheid voor de Soester cultuur en historie. Cees kon niet bij de presentatie aanwezig zijn, maar ook dit euvel werd opgelost door middel van een fraai beeldverslag. Voor de boekuitreiking werden de beide schrijvers gastvrij in het museum aan de Steenhoffstraat ontvangen. 

Deel 4
De schrijvers gaven aan het einde van hun presentatie te kennen dat de voorbereidingen voor deel 4 al gestart zijn. Ideeën en suggesties zijn van harte welkom. 

Jaap van den Broek, Jan Frommink en aantal andere gasten maakten foto's die wij je niet willen onthouden. Hieronder zijn ook de filmpjes te zien die tijdens de presentatie zijn vertoond. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact