Menu

Met de bewoners van Molenschot terug in het verleden

vrijdag 16 december 2022

Donderdagmiddag 15 december waren wij te gast bij Molenschot. Elk kwartaal bezoeken wij het zorg- en wooncentrum aan de Dalweg om de bewoners te 'trakteren' op een reis naar het verleden. Met foto's, verhalen en deze keer ook filmmateriaal, proberen wij de mensen een uur te boeien. 

Deze middag kwam een aantal verhalen die wij in het derde deel over de Soester Iconische Bedrijven hebben uitgebracht ter sprake. Zo vertelden wij over de bakkers Westeneng, Rademaker en Van Brummelen, kwamen de groenteboeren Van de Hoef, Dasselaar en Huisman langs en er werden herinneringen opgehaald aan de winkels van Van Hall en Tip-Top. Als slot werd nog een film vertoond over het oude busstation Soest-Zuid waar later het winkelcentrum gebouwd zou worden. 

Het was een gezellige middag vol met weemoed en nostalgie.

Speciaal woord van dank aan de medewerkers van Molenschot voor de gastvrije ontvangst en de heerlijke kroketten na afloop. 
Donderdag 23 maart 2023 zijn wij opnieuw te gast bij Molenschot. Wij zullen dan gaan praten over een aantal onderwerpen uit onze boeken over de Iconische Bedrijven en het Soester Uitgaansleven. Wellicht gaan we ook onderwerpen behandelen die in Iconische Bedrijven deel 4 (verschijnt in november 2023) aan de orde komen.

De bezoekjes aan Molenschot zien wij als een waardevolle en leuke traditie. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact