Menu

Van der Pouw Kraan...van Steile Wand tot Vakgarage

vrijdag 13 januari 2023

Vorige week was Peter op de koffie bij Vakgarage Van der Pouw Kraan aan de Middelwijkstraat. Daar werd hij gastvrij ontvangen door de gebroeders Ad en Joop van der Pouw Kraan. Onder het genot van een verse gevulde koek en een bakkie koffie kreeg Peter allerlei verhalen van Ad en Joop over het autobedrijf te horen.

Zo vertelden de broers over het kermisleven van hun ouders Jan en Jo. Met de attractie 'De Steile Wand' ging het echtpaar het hele land door. De broers verbleven dan in een kostschool in Amersfoort. 

Vader Jan startte in 1958 op een terrein naast de kaasfabriek aan de Middelwijkstraat met zijn garagebedrijf. De broers werkten mee in het bedrijf en werden later eigenaar. Fantastische verhalen vertelden zij over auto's importeren uit Amerika, twee ingrijpende verbouwingen van het bedrijf, de Witte Pompen aan de voorzijde van de garage. Maar Peter hoorde ook verhalen over de beroemde kegelclub, de judocarrière van Joop en de bijzondere en karateristieke klanten die Van der Pouw Kraan de afgelopen decennia mocht verwelkomen.

Het bedrijf bestaat nog altijd. Marco van der Pouw Kraan (zoon van Ad) is de huidige eigenaar. 

In ons boek over de Soester iconische bedrijven deel 4, dat in november van dit jaar verschijnt, een uitgebreid verhaal met heel veel foto's over Van der Pouw Kraan. U kunt het boek nu al bestellen via onderstaande knop. Het boek gaat in november waarschijnlijk € 27,00 kosten, maar als u nu al inschrijft betaalt u € 24,50. Via onderstaande bestelknop zijn ook onze overige uitgaves te bestellen.

Heeft u informatie en/of anekdotes over Van der Pouw Kraan, stuur die dan naar info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt uw verhaal ook in het boek. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact