Menu

Van Hammenpark tot Hammenparc

woensdag 19 april 2023

Biggetjes aan de Lange Brinkweg

Anton Hilhorst besloot al ruim voor de ‘stikstofaffaire’ van het laatste jaar zich als varkenshouder te laten uitkopen door de gemeente. Hij heeft er geen spijt van. De grote stallen aan de Lange Brinkweg zijn afgebroken en daar staat nu de bouw van drie huizen gepland. Met een knipoog naar het verleden heeft dit nieuwbouwproject de naam ‘Hammenparc’ gekregen.

Anton zit vol verhalen. Over zijn moeder die als jong meisje bij een belangrijke kunstverzamelaar werkte. Ze had geen benul dat ze de later zeer kostbare schilderijen van Piet Mondriaan zomaar stond af te stoffen. Of over de enorme groei van het aantal biggetjes dat in de loop der jaren in de stallen rondliep: van 750 per jaar naar maar liefst 22.000.  

Mooi zijn de verhalen over de deelname van zijn bedrijf aan het bekende TV-programma ‘Wedden dat’ van Jos Brink. De werkelijkheid achter de weddenschappen bleek in dit programma toch wat anders te zijn dan de argeloze kijker denkt.

Anton Hilhorst stond vaker in de belangstelling van de media. Zo kwam Tineke Verburg van ‘Tros Aktua in Bedrijf’ op bezoek en wilde een journalist van Vrij Nederland wel eens weten hoe het nu precies in de varkenshouderij toeging.

Anton vertelde over het bijzondere seksleven van ‘beren’ en ‘zeugen’ en we kregen de waarheid te horen over waarom nu toch die krulstaartjes echt geknipt moeten worden.

In het vierde deel van Soester Iconische Bedrijven lees je het uitgebreide verhaal over deze interessante Soester varkenshouderij van weleer.
 

Boek nu al bestellen? Dat is een goed idee, want zo profiteer je van de voordelige inkoopprijs en ben je verzekerd van een exemplaar. Bestellen kan via onderstaande knop: 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact