Menu

Nieuwste uitgave van Peles: Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen

zaterdag 27 mei 2023

Ontdek het meeslepende verhaal achter het derde oudste bedrijf van Nederland, Uitgeverij Peles presenteert vol trots het indrukwekkende boek: "Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen". Dit behoorlijk 'kloek' boek is het resultaat van de samenwerking tussen auteur Hans Waldeck, vormgever Erica Heykoop, opdrachtgever Han van den Dijssel en de redacteuren en uitgevers Lex Bergers en Peter Beijer. Stap in de wereld van dit unieke bedrijf dat zijn oorsprong vond als wagenmaker in De Bilt in de 17e eeuw.

Het boek neemt u mee op een turbulente reis door de geschiedenis van het bedrijf, van de wagenmakerij en het carrosseriebedrijf tot de moderne producent van tankwagens en speciale voertuigen. Auteur Hans Waldeck, voorheen chirurg en expert op het gebied van ambulances, raakte geïntrigeerd door het bedrijf vanwege Van den Dijssel's betrokkenheid bij de ziekenauto's in de jaren zestig. Dit markeerde het begin van een fascinerend proces dat heeft geleid tot de creatie van dit imposante boek (formaat stoeptegel).

Het boek telt 232 pagina's vol met honderden foto's van de voertuigen die door het bedrijf zijn gerealiseerd. Laat u meevoeren door de visuele pracht en de diepgaande beschrijvingen die u een unieke inkijk geven in de wereld van deze bijzondere onderneming.

Mis het niet! Op 6 juni wordt het boek officieel gepresenteerd tijdens een exclusieve bijeenkomst van de Historische Vereniging Soest in het Gildehuis, waar burgemeester Rob Metz het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen. De boekpresentatie is helaas al uitverkocht, maar niet getreurd. U kunt het boek nog steeds bestellen bij Uitgeverij Peles via onze website:

Bestellen

Grijp uw kans om dit unieke stukje geschiedenis in handen te krijgen en laat u betoveren door de rijke erfenis van Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen.

Op de foto: Han van den Dijssel (links) en Hans Waldeck

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact