Menu

Boekpresentatie Dijssel tijdens Historisch Café van de Historische Vereniging Soest

dinsdag 06 juni 2023

Op dinsdag 6 juni 2023 vond het Historisch Café van de Historische Vereniging Soest plaats, waarbij de boekpresentatie van "Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen: meer dan 350 jaar ambachtelijk vakmanschap op wielen" centraal stond. Dit boek, uitgebracht door Uitgeverij Peles, belicht de geschiedenis van een van de oudste familiebedrijven in Nederland. Auteur Hans Waldeck presenteerde in een onderhoudend betoog de verhalen en anekdotes die hij ontdekt had tijdens zijn onderzoek naar het bedrijf.

De avond begon met een speciaal moment waarbij burgemeester Rob Metz het eerste exemplaar van het boek in ontvangst mocht nemen. Henri van den Dijssel, huidig directeur van het familiebedrijf, overhandigde het boek aan de burgemeester. Deze symbolische handeling markeerde de officiële lancering van het boek en onderstreepte de betekenis ervan voor de lokale geschiedenis.

Meer dan 120 mensen waren aanwezig bij de boekpresentatie, waaronder veel (oud)personeel en klanten van Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen. 

Tijdens zijn presentatie wist Hans Waldeck het publiek te boeien met zijn uitgebreide kennis en humor. Hij vertelde levendig over de geschiedenis van het familiebedrijf, waarbij hij de nadruk legde op de bijzondere verhalen en gebeurtenissen die hij had ontdekt tijdens zijn onderzoek. Het publiek werd meegenomen op een reis door de tijd, van de vroege wagenmaker in De Bilt in 1656 tot de moderne tankwagens van vandaag.

Een van de interessante ontdekkingen van Waldeck was de betrokkenheid van Dijssel bij de bouw van ambulanceauto's voor de G.G. & G.D. Amersfoort in de jaren zestig. Deze vondst motiveerde hem om dieper in de geschiedenis van het carrosseriebedrijf te duiken. Wat begon als een onderzoek naar ambulances, resulteerde uiteindelijk in een boeiende geschiedenis van een van de oudste familiebedrijven in Nederland.

Uitgeverij Peles en vormgever Erica Heykoop hebben de bevindingen en het onderzoek van Hans Waldeck samengebracht in een prachtig hardcover boek van 232 pagina's. Het boek, dat honderden foto's bevat, is een waardevolle toevoeging aan de historische literatuur en is verkrijgbaar en kan besteld worden via onze website. Bestellen

De boekpresentatie tijdens het Historisch Café van de Historische Vereniging Soest was een geslaagde en inspirerende avond, waarbij de aanwezigen van Waldeck een mini-workshop kregen hoe zij een wagen van Dijssel kunnen herkennen. ,,Let op het knikje..." 

Het boek "Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen" biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van het familiebedrijf en draagt bij aan het behoud van de lokale historie. Met dit boek blijft het ambachtelijk vakmanschap op wielen van Dijssel voor de komende generaties bewaard.

Als Uitgeverij Peles zijn wij blij met de samenwerking die er is geweest met Hans Waldeck en Han van den Dijssel en dat onderstreepten wij met het overhandigen van een echt Soester geschenk; een liter Kruukje Melm voor beide heren. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact