Menu

,,Lindner...o, die van de dropjes"

vrijdag 16 juni 2023

In het vierde deel van het boek over Soester iconische bedrijven wordt er ook aandacht besteed aan het bedrijf Lindner, dat gevestigd was aan de Koningsweg 20. Lindner stond bekend om de productie van verschillende metalen doosjes, waaronder de bekende doosjes voor de Pottertjes, kleine hoestdropjes, en de handige kwartslagdoppen, ook wel twistoff-doppen genoemd, voor potten met rolmopsen, zure haring en HAK-groenten.

Voor dit deel van het boek spraken we met Hans van Eijk, wiens vader Joop (1944-2021 - zie foto) lange tijd voor Lindner heeft gewerkt, evenals drie ooms van Hans, Gerard en Joop van der Boon en Dick Ham. Tijdens verjaardagen werd er altijd veel over Lindner gesproken, zo vertelde Hans.

Thuiswerk
Hans deelde ook een interessant detail over het werk bij Lindner. Thuis werd er namelijk ook gewerkt aan het testen van de twistoff-doppen op kwaliteit. Er werd een apparaat thuis geplaatst waarin de doppen langs een naaldje werden gedraaid. Als de doppen zonder oneffenheden waren, werden ze als kwalitatief goed bevonden. Hans en zijn ouders kregen een grote kartonnen doos mee naar huis om deze kwaliteitscontroles uit te voeren. Zo waren ze ook thuis betrokken bij het werk van Lindner.

Hans vertelde nog veel meer over het werk bij Lindner, zoals het vakantiewerk dat veel jonge Soesters daar deden, de aanwezigheid van gastarbeiders en de diverse karakteristieke mensen die voor dit iconische Soester bedrijf hebben gewerkt.

Als jij ook herinneringen hebt aan Lindner, nodigen we je uit om ze te delen voor mogelijk opname in het boek. Je kunt je verhaal mailen naar info@uitgeverijpeles.nl. Bovendien kun je het boek bestellen via Bestellen.

Dit is slechts een tipje van de sluier van het verhaal dat Lindner en zijn betrokkenen te bieden hebben in het boek over Soester iconische bedrijven deel 4. Het belooft een boeiend en informatief deel te worden, vol met de geschiedenis en verhalen achter dit bekende Soester bedrijf.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact