Menu

Harrie Herfst, een legendarische chef-kok

dinsdag 18 juli 2023

Met ongeloof en droefheid vernamen wij het nieuws dat Harrie Herfst, de legendarische chef-kok van 't Spiehuis, maandag 17 juli is overleden. Wij willen onze oprechte condoleances overbrengen aan de familie Herfst.

Onze ontmoeting met Harrie, zijn broer Ron hun respectievelijke echtgenotes Els en Irene vond plaats in juni 2019 in hun befaamde restaurant 't Spiehuis, tijdens het maken van een artikel voor het boek "Het Soester Uitgaansleven". Het werd een bijzondere ervaring, met een zeer gastvrije ontvangst. In het sfeervolle restaurant kregen wij van de broers en hun echtgenotes leuke verhalen te horen. Beroemde gasten van koninklijke bloede kwamen langs. Verhalen over trouwe stamgasten die vijftig jaar de heerlijkste gerechten uitzoeken en 't Spiehuis was natuurlijk hét clubhuis van de beroemde 'kegelclub' van Soest. 

Natuurlijk kregen we foto's uit het verleden van het restaurant waar de broers sinds 1972 de scepter zwaaien. Een van die foto's siert de cover van het boek.

Harrie is overleden op 71-jarige leeftijd, slechts enkele weken voor de geplande overdracht van zijn prachtige zaak op 1 september.

De familie Herfst kan trots zijn op Harrie die met zijn vakmanschap zoveel gasten in ruim vijftig jaar heeft verwend met zijn warme gastvrijheid en culinaire hoogtepunten. 

Wij wensen de familie Herfst veel sterkte in deze moeilijke tijd. Dat de fijne herinneringen aan een unieke man mogen zorgen voor dankbaarheid en troost. 

Lex Bergers
Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact