Menu

Presentatie Soester Natuurbad bij De Wijngaard in Bosch en Duin

donderdag 20 juli 2023

Op een zonnige donderdagochtend waren Lex en Peter te gast in de ruime kerkzaal van verzorgingshuis De Wijngaard in Bosch en Duin waar zij een presentatie verzorgden voor circa vijftig belangstellende bewoners.

De presentatie begon met een korte introductie van Lex en Peter, waarbij ze vertelden over hun passie voor lokale geschiedenis en wat het Soester Natuurbad voor veel mensen in de periode van 1933 tot 1990 heeft betekend. Natuurlijk kwam ook het boek 'Het Soester Natuurbad' dat verscheen in 2018 (tweede druk 2019) ter sprake.  

Toen de eerste oude foto op het scherm werden vertoond, ging er een zachte golf van nostalgie door de zaal.

Lex en Peter namen het publiek mee op een reis door de tijd, beginnend bij de oprichting van het bad tijdens de werkverschaffing in de vroege jaren '30. Ze vertelden over de eenvoudige beginjaren, waarin het bad een verademing was voor velen die verkoeling zochten in de warme zomers. De beelden van mensen genietend aan de zwemplas brachten glimlachen op de gezichten van de ouderen in de zaal, die hun eigen herinneringen aan die tijd hadden.

Na de oorlog bloeide het Soester Natuurbad opnieuw op, en in de jaren '60 werd het bad verbouwd met voor die tijd moderne voorzieningen. De gloriejaren van het bad werden getoond met behulp van foto's van drukbezochte zomerdagen en de komst van bekende zwemmers, zoals Ada Kok en Erica Terpstra.

Helaas kwam aan alles een einde, en zo ook aan het Soester Natuurbad. Lex en Peter behandelden met respect het verdrietige moment van sluiting en de uiteindelijke sloop van het bad. 

Bij deze bedanken wij de medewerkers en vrijwilligers van De Wijngaard voor de gastvrije ontvangst.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact