Menu

Een middag met Bouwe Brandsma

donderdag 20 juli 2023

Peter en Lex kregen deze week bezoek van niemand minder dan Bouwe Brandsma, de man achter Brandsma Glas. Bouwe praatte ons bij over de historie van het bedrijf dat zijn vader ooit gestart heeft en dat onder leiding van Bouwe uitgroeide tot een grote speler op de glasmarkt. 

Ooit begonnen aan de Birkstraat 5 met de glashandel en vanuit die locatie groot geworden op de Industrieweg. Het bedrijf groeide verder door fusies en overnames, onder meer met Veromco en Saint-Gobain.

Natuurlijk kwam ook de winkel aan de Soesterbergsestraat ter sprake waar vestigingeleiders als Gerrit Mout, Fred Pot en Sven Spiekerman Van Weezelenburg aan generaties Soesters verf, behang, gordijnen en nog veel meer fraais verkocht hebben. 

Het uitgebreide verhaal van Brandsma komt in ons boek over de Soester Iconische Bedrijven deel 4 dat in november in de winkels ligt en nu al via onze website is te bestellen. Bestelt u nu dan betaalt u € 24,95. Vanaf november kost het boek € 27,50. 

Heb je zelf informatie, foto's of goede herinneringen aan Brandsma Glas, Verf en Behang, deel dat dan met ons via info@uitgeverijpeles.nl  en wie weet komt jouw verhaal ook in het boek. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact