Menu

Presentatie over Soester Natuurbad in Soesterberg

donderdag 21 september 2023

Het Soester Natuurbad is al sinds 1990 niet meer onder ons. Maar het onderwerp leeft nog steeds. Het boek dat wij in 2018 maakten over het ontstaan, het bestaan en het verdwijnen van het 'mooiste openluchtzwembad van Europa' is nu bijna voor de tweede maal uitverkocht. Wij overwegen een derde druk.

Ook geven wij met regelmaat presentaties over dit onderwerp met daarbij beelden uit ons boek en wij vertellen verhalen die door aanwezigen worden ingekleurd met eigen belevenissen. Zo blijft het zwembad toch een beetje leven.

Dat gebeurde ook woensdag 20 september in het ontmoetingscentrum van de Drie Eiken in Soesterberg, waar Peter door organisator Jan de Mos was uitgenodigd om een verhaal over het bad te vertellen. Jan organiseert elke maand een bijeenkomst in Soesterberg waar een historisch thema centraal staat. Het Soester Natuurbad is een thema dat zowel Soesters als Soesterbergers interesseert.

Het werd een interactieve bijeenkomst, mede dankzij de komst van oud-personeelsleden van het zwembad. Peter Uiterwijk en Wil Pothoven zaten in de zaal en waren hiervoor speciaal 'over de bult gekomen'. Wil gaf, net als eerder bij het Historisch Café in Soest, een lesje droogzwemmen waar een aantal oud-leerlingen met plezier aan meedeed. 

Op bijgaande foto's en het filmpje een impressie van deze geslaagde middag. Daarnaast ook nog wat historische beelden van Wil.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact