Menu

Peter van Oostzanen exposeert in Deense Kunstlade Gjøl

maandag 16 oktober 2023

Tussen Fantasie en Werkelijkheid

De Soester kunstenaar Peter van Oostzanen, onder meer bekend van het door ons uitgegeven boek Circus van Oostzanen, exposeert in de herfsttentoonstelling van de Kunstlade in het Deense Gjøl. Het is de eerste keer is dat Kunstlade Gjøl een buitenlandse kunstenaar verwelkomt. Van Oostzanen was de eerste week van de tentoonstelling persoonlijk aanwezig.

Op 12 oktober arriveerde Peter in Gjøl om zijn werken op te hangen, hoewel zijn beroemde blauwe Citroën 2CV, een terugkerend thema in veel van zijn werken, helaas niet kon meereizen vanuit Nederland. De herfsttentoonstelling, onder leiding van Danny Heinricht, opende op 14 oktober en is tot 12 november te bezichtigen.

Peter van Oostzanen heeft de Citroën 2CV omarmd als zijn kenmerkende motief, en heeft onder meer de bekende detectives Janssen en Janssens uit de Kuifje-strip samen met de ‘lelijke Eend’ in een schilderij geplaatst.

De titel van de herfsttentoonstelling in Kunstlade Gjøl luidt "Tussen fantasie en werkelijkheid", een perfecte beschrijving van het werk van de surrealistische kunstenaar Peter van Oostzanen.

Peter zelf is enthousiast over zijn deelname aan deze tentoonstelling. Hij meldt: ,,Het was een superleuk weekend. Geweldige opening met veel bezoekers. Al met al was het top. Ik heb zelfs de Noordelijke krant gehaald, een krant die gelezen wordt door bijna een miljoen mensen. Bovendien ben ik geïnterviewd door een journalist die gespecialiseerd is in kunst. Voordat we weggingen, zijn we nog een keer extra geïnterviewd, omdat de lokale pers het zo grappig vond dat mijn boek 'Circus van Oostzanen' heet en we in een circuswagen verbleven."

De Soester kunstenaar heeft, met zijn surrealistische werken, zijn eigen stempel op dit Deense kunstcentrum gedrukt.

Zelf Circus van Oostzanen in huis halen?

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact