Menu

Presentatie over de Soesterduinen in verzorgingshuis De Wijngaard

donderdag 23 november 2023

Naast het schrijven en produceren van boeken delen wij graag onze kennis over de Soester historie door middel van presentaties. Zo zijn wij regelmatig te gast bij Verzorgingshuis Molenschot in Soest en sinds deze zomer worden wij ook uitgenodigd bij verpleeg- en verzorgingshuis De Wijngaard in Bosch en Duin. Tegenwoordig heet dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij vinden het gewoon leuk en dankbaar om te doen. 

Donderdag 23 november was Peter in De Wijngaard om aan de hand van film- en fotomateriaal verhalen te vertellen over de Soesterduinen. Zo vertelde hij over de ontstaansgeschiedenis van dit unieke stukje natuur in het midden van het land. Die geschiedenis gaat 70.000 jaar terug en begint in de voorlaatste ijstijd, het Saalien. De ontwikkeling van het natuurgebied, dat onderdeel is van de Utrechtse Heuvelrug (waar ook Bosch en Duin toe behoort), werd beïnvloed door de verschillende ijstijden, zon en wind, begrazing en door de mens.

Peter liet filmpjes zien met prachtige beelden en vertelde ook over de horeca in het gebied, Openluchttheater Cabrio, uitkijktoren De Stompert (bovenop de 'Soester Berg', nu restaurant 't Hoogt), het hardloopevenement De Sylvestercross en voormalig sanatorium Ziekenhuis Zonnegloren (1927-2000).

De reacties van de circa 35 aanwezigen waren positief. Een aantal was blij en verrast om de beelden van de Soesterduinen weer eens te zien. Een leuke reactie: ,,Ik ken elke heuvel daar..."

Bijgaande foto's tonen beelden van de lezing en enkele beelden uit de presentatie zijn hieronder te zien.

Bewoners en begeleiders van De Wijngaard; bedankt voor de gastvrijheid. We hebben beloofd om in 2024 terug te komen met een verhaal over Ziekenhuis Zonnegloren, het onderwerp waar we het komend jaar een boek over gaan maken.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact