Menu

Wandeling over Zonnegloren-gebied

zondag 21 januari 2024

Voor Soesters jonger dan een jaar of 30 is het fraaie bosgebied achter de parkeerplaats aan de Soesterbergsestraat gewoon zomaar een stuk van de Korte Duinen. Maar voor oudere Soesters ligt daar op die plek een stuk historie. Want daar was ooit, vanaf 1927 tot aan de sloop in 2000, het voormalig sanatorium en ziekenhuis Zonnegloren gevestigd. 

Gelukkig is er een bord dat herinneringen laat zien aan die voor veel Soesters bekende plek. Als zij daar gaan wandelen, dan doen zij dat 'bij Zonnegloren'. 

Ook Peter was zaterdag, toen nog in het decor van een winterse deken, even aan het struinen bij Zonnegloren. Inspiratie opdoen voor het boek dat hij samen met Lex en Erica gaat maken over het ziekenhuis waar zoveel Soesters herinneringen aan hebben. 

Het boek geven wij uit in november van dit jaar. U kunt het nu al bestellen zodat u verzekerd bent van een exemplaar. Dat kan via onderstaande knop. Heeft u verhalen over Zonnegloren waarvan u denkt dat die interessant zijn voor het boek, meld dit dan via info@uitgeverijpeles.nl

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact