Menu

Peles op bezoek bij Philes

woensdag 08 mei 2024

Dinsdagavond 7 mei waren Peter en Lex op uitnodiging van Philes Damessociëteit te gast in de Eetvilla aan de Soesterbergsestraat. Wij mochten de maandelijkse bijeenkomst van Philes opluisteren met een lezing.

Wij hadden een greep uit de onderwerpen genomen die wij in onze afgelopen zes boeken hebben behandeld. Zo kregen de dames een filmpje over het Soester Natuurbad te zien en hadden we een inleidend verhaal over Schillenboer Huib Beemer die voor het pand van De Pil staat met op de achtergrond De Queensclub.

Lex vertelde over de melkboeren die in de Soester straten hun melk ventten en natuurlijk kwam Lex'stokpaardje, de terugkeer van vinyl, ter sprake met de geschiedenis van Pandora's Box. Peter ging terug in de tijd met de videotheek Silverstar van Theo Voorbij, Wasserij Kaldeway en schilder Geert Donker. Natuurlijk was er het boeiende verhaal van Lex over het gebied Klein Engendaal en kwam de geschiedenis van Spullenhulp (SKS) in de spotlights. Peter liet beelden zien van de totstandkoming van het winkelcentrum Soest-Zuid. Natuurlijk kwam ook ons nieuwste boek over Ziekenhuis/Sanatorium Zonnegloren ook ter sprake,

Aan het einde van de avond werden twee boeken verloot. De dames kregen een mini-quiz te verwerken waarin zij moesten raden hoeveel ondernemingen en zzp'ers pet 1 januari 2023 in Soest actief waren. Antwoorden: 7000 en 4700. 

De interactie van de Philes-dames was spontaan en enthousiast. Er was veel herkenning en herinneringen werden gedeeld. Het afgesproken uur werd al gauw anderhalf uur, maar dat deerde de bezoekers niet. ,,Wij hangen aan jullie lippen", werd er vanuit de zaal gezegd.

Wij komen graag een keer terug bij deze gezellige en enthousiaste groep. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact