Menu

Te gast bij reünie familie Rademaker

maandag 27 mei 2024

Wat een eer! Peter werd uitgenodigd bij de familiereünie van de familie Rademaker die zaterdag 25 mei in de Soester Molen De Windhond gehouden werd. 

Het was voor Peter ook een reünie, want hij komt, net als de Rademakers, uit een grote katholieke familie. Dus Peter ontmoette veel schoolgenoten en oude bekenden. Natuurlijk vertelde hij verhalen over de bakkers Ben en Wim Rademaker. Daarnaast kwam de stamboom van de familie Rademaker, die terugvoerde tot Petrus Rademaker (ca 1735 - ca 1817) uitgebreid ter sprake.

De herkomst van de familienaam werd uit de doeken gedaan en Peters gezamenlijke tijd met enkele Rademakers op de Soestdijkse Theresiaschool werd als een oude koei uit de sloot getrokken. Ook de sloop van de Mariakerk werd in beeld getoond en enkele oude beelden van de wijk Soestdijk gingen er in als het spreekwoordelijke brood van Bakker Ben.

Na de pauze, met heerlijk buffet, werd het verhaal verteld over de opkomst, de glorietijd en de uiteindelijke ondergang van het Soester Natuurbad. 

Het was een bijzonder geslaagde ontmoeting met de familie Rademaker. Zeker voor herhaling vatbaar, want er zijn nog genoeg verhalen te vertellen.

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact