Menu

Carnaval in Soest

maandag 06 mei 2019

Het is echt niet waar dat Carnaval alleen maar beneden de grote rivieren wordt gevierd. In Soest is al vanaf het begin van de jaren zestig een levendige traditie van het vieren van Carnaval.

De eerste Carnavalsfeesten werden gehouden in het Sint Jozefverenigingsgebouw aan de Steenhoffstraat. De eerste prins was Prins Leut I t/m XI. In het dagelijkse leven was prins Leut (die over Soest regeeerde tijdens het Carnaval van 1960 tot 1971) niemand minder dan Wim Butzelaar. Op de foto zie je hem met de kleurrijke adjudanten Willem van Asch en Dorus Kok. 

Na Prins Leut kwam Prins Knol (Evert Kerkhof). Hem zien we hossen op de zwartwit-foto. Evert was van 1971 tot 1974 Prins Carnaval. In 1974 werd de carnavalsvereniging De Narre Knollen opgericht. Frans Bosman was de eerste officiele prins van de vereniging. 

Na hem was onder meer Jan Beijer de Prins. Op de foto zien we hem in de Knollenburcht, zoals Café Bosch en Duin in de jaren tachtig tijdens het Carnaval werd genoemd. Hij wordt toegesproken door wethouder Jan Menne.

In ons boek over Het Soester Uitgaansleven krijgt het Carnaval in Soest een apart hoofdstuk. Ook de verenigingen die later werden opgericht (De Plattelandsgenotsknotsen en De Hammies) komen aan bod. 

Foto's en anekdotes zijn welkom via ons e-mailadres info@uitgeverijepeles.nl.

Wil je het boek bestellen? Lees dan snel verder: 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact