Menu

De Lekbak in De Rank - jeugdsoos in Soest

woensdag 08 mei 2019

Toen eind jaren zestig, begin jaren zeventig heel veel kroegen in Soest de deuren gingen sluiten was er een uitgaansleegte ontstaan. De jeugd kon zich bijna nergens meer vermaken. Bij de Wilhelminakerk in Soest-Zuid ontstond hierdoor een jeugdsociëteit. De Lekbak kende in haar hoogtijdagen in de jaren tachtig een bezoekersaantal van meer dan 150 mensen op een zaterdagavond. In hetzelfde gebouw is ook zalencomplex De Rank gevestigd. Hier zijn de afgelopen decennia verschillende evenementen gehouden en werd menig bruiloftfeest gevierd. 

Wij spraken met Jan van der Meij van De Rank en Marco van de Kraats van De Lekbak en wij hoorden mooie verhalen over onder meer het NK Paalzitten (met hallucinerende deelnemers), Jules de Corte, NK Scrabble, vecht- en vrijpartijen en heel veel meer. De jeugdsoos De Lekbak was de voorloper van andere sociëteiten zoals De Molensoos en de RKJS. Uiteraard komt deze jongerencultuur uitgebreid aan bod in ons boek over het Soester Uitgaansleven. 

Bestel het boek nu!

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenen voor deze eerste druk stellen we op prijs, omdat u daarmee de kans verhoogt dat het boek geproduceerd wordt. 
  • Voorintekenprijs: € 19,95 (exclusief verpakkings- en verzendkosten: € 6,95)
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact