Menu

Jan Valk: ,,Ik heb 40 jaar lang met plezier in de horeca gewerkt!"

vrijdag 24 mei 2019

Het CV van Jan Valk lijkt gedeeltelijk op de inhoudsopgave van ons boek over Het Soester Uitgaansleven. Jan (uit 1949) heeft als kelner en barkeeper gewerkt bij 't Luykje, De Soester Duinen, sporthal Beukendal, Het Boertje/De Bauers. Op het zonnige terras van De Korte Duinen vertelde Jan over zijn turbulente horecaleven. Veertig jaar lang werkte hij voornamelijk in Soest. Jan had mooie verhalen over de kalfslever van Peter Koelewijn, de klaverjasclub in de Bauers, het samenwerken met horeca-iconen als Wil Bauer, Thijs van den Brakel, Martin de Jong, Maarten Beenen en de familie Gelevert (Kievitsdal).

Toeval, o toeval, juist op het moment dat Jan vertelde: ,,Jullie moeten mijn broer Rinus ook eens opzoeken, die weet ook heel veel", kwam de persoon in kwestie aanfietsen. Voordat Rinus, ook bekend als 'Mister Red Stars', zijn traditionele uitsmijter bestelde, vertelde hij ons verhalen over zijn tijd als beheerder van het restaurant in Beukendal. Een periode die nog steeds voortduurt. De agenda's waren snel getrokken. Met Rinus gaan wij binnenkort om de tafel.

Jan en Rinus Valk komen in ons boek over Het Soester Uitgaansleven aan het woord. In dit boek ook verhalen over historische kroegen, jeugdsoos, kermis, dansles, feestlocaties en restaurants. 160 pagina's vol verhalen, anekdotes en foto's. Wanneer je het boek nu bestelt betaal je slechts € 19,95 in plaats van de winkelprijs van € 26,95. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact