Menu

Mosselen, spareribs en spies...welkom bij 't Luykje van Thijs van den Brakel

woensdag 05 juni 2019

Woensdag 5 juni waren Lex en Peter te gast bij 't Luykje. Thijs van den Brakel had een flinke lading foto's en een nog grotere voorraad anekdotes en verhalen voor ons in petto. Wist u dat de oosprong van 't Luykje teruggaat tot de 17de eeuw? In 1625 stond op de plek waar nu heerlijk in een spareribs kan worden gehapt, café Het Klaverblad (eigendom van de gelijknamige Amersfoortse brouwerij). 

Thijs van den Brakel sr. kwam in 1976 in 't Luykje en introduceerde allerlei mooie en ook smakelijke zaken. Onbeperkt mosselen eten, het personeel van Howson en Foxboro likte de vingers erbij af. Slager Jan Hartog deed een idee op in Amerika: spareribs. De keukenbrigade van 't Luykje maakte er een mooie marinade bij. Wie heeft er trouwens niet aan een vleesspies van een meter geknabbeld? 

De evolutie van kroeg naar restaurant met tal van gezellige meezingavonden tijdens de Singing Saturday. Thijs vertelde ons prachtige verhalen over dagjes uit met de stamgasten en  optredens van artiesten.

Natuurlijk hebben wij nog meer verhalen, foto's en historie van 't Luykje. Kroeg, meezingtent en gerenommeerd restaurant. U kunt het allemaal beleven in ons boek over Het Soester Uitgaansleven dat in november voor € 26,95 in de winkels ligt. Tekent u nu in voor het boek, dan betaalt u slechts € 19,95. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact