Menu

Rinus Valk het gezicht van Beukendal en Red Stars

vrijdag 01 november 2019

Toen Lex en Peter de ideeën bespraken om te komen over een boek over Het Soester Uitgaansleven werd besloten om de horeca-activiteiten in sportkantines buiten beschouwing te laten. Daar komt op termijn misschien wel een boek over. 

Sporthal Beukendal is echter een andere 'tak van sport' menen wij. Alleen al omdat het gezicht achter de horeca in de sporthal niemand minder is dan Rinus Valk. Wie heeft er vroeger nou niet een pilsje gedronken bij Rinus? De combinatie Reds Stars/Beukendal loopt als een rode draad door het leven van deze markante Soester. Hij richtte de basketbalclub op, ging ooit met onvrede weg en richtte vervolgens een nieuwe club -Papillon-  op, om later toch weer in het warme nest van Red Stars terug te keren. 

In 1972, drie jaar na de opening van de sporthal, kreeg Rinus het beheer over de horeca in Beukendal. Dat is altijd zo gebleven. Hij had het in de beginjaren zo druk dat hij ontheffing kreeg van de burgemeester voor de 'dienstplicht' bij de vrijwillige brandweer. ,,Iedereen die hier heeft gewerkt is goed terecht gekomen", vertelde Rinus aan Lex en Peter. Onder het genot van een wijntje kwamen de mooiste verhalen over tafel. Wij hebben ze genoteerd en gaan zeker aandacht besteden aan deze prominente Soester met zijn Beukendal. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact