Menu

De Rode Haan en De Gouden Ploeg - kroegen zijn nu straatnamen

vrijdag 05 juli 2019

In het vorige bericht maakten wij melding over Ferdinand Huyck en de Drie Ringen. Was dit het oudste kroegverhaal van Soest?. Wij werden attent gemaakt op de geschiedenis van 't Luykje. Op de plek waar Thijs van den Brakel nu zijn eethuis heeft stond in 1625 café Het Klaverblad. Zo gaat het maar door met mooie verhalen. Of al die kroegen en uitspanningen van voorheen ons boek halen is maar de vraag. Wij hebben genoeg info, foto's, verhalen en historie voor wel twee boeken. 

Waar wij zeker aandacht aan besteden is aan twee kroegen wiens namen nog steeds voortleven in het straatbeeld van Soest. 

Café De Gouden Ploeg aan de Torenstraat/Middelwijkstraat waar tante Jans Kamerbeek de scepter zwaaide is een belangrijke ontmoetingsplaats geweest. Veel verenigingen vierden daar hun feesten en hielden daar hun vergaderingen. De Gouden Ploeg bestaat nog steeds, niet als café, dat is opgedoekt in 1975, maar als doodlopende zijstraat van de Middelwijkstraat.

De Rode Haan is ook een befaamd café. Tante Annie Radstock was een van de bekende uitbaters in de kroeg die in Soest bekend werd van het politieke café Proest en de wedstrijden hanenkraaien. Ook de Rode Haan leeft nog steeds voort in Soest. Een klein hofje achter autobedrijf Nico Wijnands met daarvoor een aantal huizen, waarvan een een Rode Haan op de gevel heeft, toont aan waar ooit de kroeg heeft gestaan.

Twee oude kroegen die met hun verhalen zeker een plaats krijgen in ons boek over Het Soester Uitgaansleven. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenprijs: € 19,95 
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. (Let op: voor het buitenland geldt doorgaans een hoger tarief). We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact