Menu

Café Soestdijk van Bart en Ans Kooij

maandag 08 juli 2019

,,Komt de koningin hier wel eens?", werd er meerdere malen gevraagd aan Ans Kooij. ,,Normaal wel, maar ze is nu een deurtje verder", was het steevaste antwoord. Café Soestdijk is jarenlang de overbuur geweest van het koninklijk paleis. Bij het jaarlijkse defilé stonden de vaste oranjesupporters al vroeg op de stoep bij het café op de hoek van de Noorderweg en de Vredehofstraat. ,,Voor een kop koffie en de WC", herinnert zoon Bart jr. zich.

Maandagavond 8 juli waren wij te gast bij Ans Kooij-Hoenselaar. Maar liefst 46 jaar werkte zij in het café, waarvan de laatste 33 jaar als eigenaar. Het was de plek waar zij als kindermeisje kwam te werken en waar zij verkering kreeg met de geboren Baarnaar Bart Kooij (1941 - 2011).

Ans en haar zoon Bart vertelden honderduit over de Joegoslavische avonden, het pilsje dat prins Carlos kwam drinken (en dat mocht vooral niet verder verteld worden) en ministers die een bakkie kwamen halen voordat ze bij Juliana op audientie gingen.

Het is maar een greep uit de verhalen die wij te horen kregen. Café Soestdijk, in de volksmond ook wel Café Kooij genoemd, was de plek om te eten, een pilsje te drinken of om ontspannen te snookeren. Wij hebben de de foto's, de verhalen en de historie. Natuurlijk allemaal te lezen in ons boek over Het Soester Uitgaansleven dat u met een simpele druk op de knop (zie hieronder) kunt bestellen. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenprijs: € 19,95 
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. (Let op: voor het buitenland geldt doorgaans een hoger tarief). We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact