Menu

Schuifelen

vrijdag 16 augustus 2019

In een tijd dat Tinder niet bestond was er een andere manier om intiemer kennis te maken met iemand waar je een oogje op had. Wanneer de diskjockey van dienst de sfeer goed aanvoelde dan zette hij een 'langzame' plaat op. Het licht werd gedimd, de sfeer werd op een positieve manier broeierig en schuifelende paartjes bevolkten de dansvloer. Schuifelen is dansen waarbij de omgeving om je heen verdwijnt. Alleen jij bent er nog, samen met je danspartner. Die ene vierkante meter op de dansvloer is alleen voor jullie. Dicht staan jullie tegen elkaar aan. De handen van hem op haar heupen, de handen van haar op zijn schouders. 

In de Queensclub, de Kluis, de Molensoos, bij de RKJS, de Heksenketel, Bosch en Duin en noem al die andere plekken in Soest maar op werd het licht gedimd wanneer de tijd rijp was. 

In ons boek over het Soester uitgaansleven hebben wij een 'playlist' opgenomen van de beste schuifelhits van de afgelopen vijftig jaar. Misschien staat jouw ultieme schuifelplaat met zwoele herinneringen er ook wel tussen. 

Een nummer geven wij alvast cadeau. Het is geen bekend nummer, maar het is wel een prachtige song. Bonnie St. Claire (wat een prachtige vrouw was dat toch) met I Won't Stand Between Them. Niet alleen een mooi liedje, maar ook een videoclip die het aanzien meer dan waard is. Als echte Soester herken je direct de omgeving. 

Bonnie St. Claire -  I Won't Stand Between Them

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact